Jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2023

Jaaroverzicht 20238 januari – nieuwjaarstreffen + info ochtend 2e bondsfeest Op een gezellig bezochte ochtend werd er via een presentatie een eerste blik op het aankomende bondsfeest geworpen. Dit zal georganiseerd worden op 18 juni 2023. Aansluitend was er een...

Lees meer
Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 29 december - Laatste clubavond van het jaar 2018Bart en Robbie hebben samen he initiatief genomen om er een gezellige laatste clubavond van te maken. Bij binnenkomst stond de champagne klaar. Het biljart was (bijna) warm en de ballonnen hingen al...

Lees meer

Zaterdag 24 augustus – dorps- en verenigingsschieten.
Het dorps- & verenigingsschieten bestaat uit een drietal-schietwedstrijd voor diegene, vanaf 15 jaar, die met de zware buks wilde schieten. Iedereen uit Grubbenvorst en omstreken kon hieraan deelnemen. Na een spannende kaveling bestaande uit 5 rondes, ging de 1e prijs naar team “Stappers”, in dit team zaten schutters die voor het eerst schoten, dus een mooie prestatie! De 2e plaats was voor het team “Guus” en de 3e plaats was ook voor het team “Guus” maar bestaande uit een andere samenstelling. Allen proficiat met deze prijs.
Voor het 2e jaar werd de “familie battle” georganiseerd.
Kinderen tussen de 6 t/m 14 jaar konden zich inschrijven samen met een ouder familielid. Samen schoten ze op diverse schietvormen voor de meeste punten.
Het was een gezellige editie, met fanatieke families. Er deden zo’n 27 families mee met deze battle.
Na een spannende finale wist Quinn samen met zijn vader Dick Seuren de eerste plaats te bemachtigen. Proficiat Familie Seuren !

Zondag 25 augustus – Koningsvogelschieten.
In optocht trok de schutterij erop uit, samen met de genodigden en de jeugdkoningin Gjowni Nooijen, om het koningspaar van 2018 op te halen. Onder de muzikale klanken van Harmonie St Joseph, werden John en Carin Alberts afgehaald bij het huis van de koning aan de Spoorstraat. Aansluitend was de officiële opening op de schuttershof.
Wethouder Bob Vostermans hield een toespraak namens het college van B en W van de gemeente Horst aan de Maas. Met een mooi openingsgebed van onze trotse beschermheer Pastoor Ruud Verheggen, werd het officiële gedeelte afgesloten. Daarna werden de openingsschoten gelost door de genodigden en kon begonnen worden met het schieten op de koningsvogel. Op de erelidsvogel kon geschoten worden door niet-leden van schutterij st. Jan en ook werd er dit jaar weer geschoten voor de titel Jeugdkoning van schutterij St. Jan. Na een spannende strijd op de jeugdvogel werd Isa Bergs jeugdkoningin van schutterij St. Jan.
De strijd op de erelidsvogel was erg spannend. Nadat door verschillende personen de verschillende onderdelen van de erelidsvogel al naar beneden waren geschoten werd er nog geschoten op de romp, Mario Sitsen uit Grubbenvorst wist de laatste resten van de erelidsvogel naar beneden te schieten en mag hij zich dus een jaar erelidskoning van schutterij St. Jan noemen .
De strijd op de koningsvogel door de leden van de schutterij ging toen nog even door. Nadat ook bij deze vogel de verschillende onderdelen zoals de kop, de poten en de vleugels er vanaf geschoten waren, kon ook daar geschoten worden op de laatste resten van de romp. Het was een lange strijd, “de vogel gaf zich niet zomaar gewonnen” maar uiteindelijk was het Jo Nooijen die
die het juiste plekje wist te raken en dus zal hij het komende jaar samen met zijn vrouw Annie het koningspaar vormen bij St. Jan Grubbenvorst.
Na de officiële installatie van de jeugdkoningin, de erelidskoning en het nieuwe koningspaar, werd er door de leden van de schutterij een erehaag gevormd, waarna nog een gezellig samenzijn volgde op een warme gezellige zondagavond in augustus.
Op vrijdag 6 september zal de receptie van alle koning(in)en zijn, in ons eigen schutterslokaal. De receptie start om 19.00 u.

18 augustus 3e Bondsfeest bij St. Martinus Maasbree
11.30 uur Ontvangst genodigden in het Hoës van Bree, hier werden alle genodigden welkom geheten met koffie en vlaai. Gelukkig was het na de officiële opening droog en kon iedereen zich opstellen voor de inspectie en de optocht.
Na de optocht was het tijd voor de nevenwedstrijden en het schieten.
Met net 2 zestallen gevuld, begonnen we aan de wedstrijd. Helaas viel de B in de eerste ronde af en de A in de 2e ronde. Helaas geen prijzen voor het scheten. Gelukkig behaalde we tijdens de optocht en nevenwedstrijden mooie prijzen.
1e. Mooiste geheel
1e. Beste houding
2e. Beste defilé
3e. Commandant
2e. Vaandeldrager
1e. Bordjesdrager
1e. Mooiste koningin
1e. Marketenster

De prijzen over het hele seizoen zien er als volgt uit!
1e. Mooiste geheel
1e. Beste houding
2e. Beste defilé
2e. Sappeurs
1e. Marketensters

7 juli – OLS Sevenum
De organisatie van het OLS door onze schuttersvrienden van St Sebastianus Sevenum was top. Het terrein was goed verzorgd. De feesttent was waanzinnig groot. En er was een mooie optocht route uitgezet.
De loting had bepaald dat we de optocht liepen met nummer 2. Dit is uiteraard fantastisch dat we mochten aftrappen vooraf gegaan door Schutterij St Lucia uit Horst.
Voordat we aan de optocht konden beginnen, waren we uitgenodigd om deel te nemen aan de vlaggenparade. 16 personen uit de vereniging hebben hieraan deelgenomen. Daar werd volgens een vast liggend protocol de vlaggen gehesen en die wapperden fier tijdens de algehele openingsceremonie.
De optocht was een mooie route door het centrum van Sevenum. Veel volk langs de weg, wat zorgde voor een warm onthaal in de eigen gemeente.
Aansluitend vonden de beoordelings- en schietwedstrijden plaats. Ons Koningspaar John en Carin Alberts zijn bij de beoordeling van het mooiste koningspaar en mooiste koningin geweest.
De Sappeur (Roel Pouwels) had het lastig dit keer tijdens de beoordeling. Ondanks zijn opgepoetste schort en het gezicht strak in de plooi, bij de beoordeling van de modelste sappeur.
De Marketenster groep (Karen Nijsen, Suus Versleijen en Monique Gerits) hadden alles schoon gewassen en recht hangen. Zij moesten een borreltje aanbieden, kaas en worst snijden bij de jurering. Daarbij netheid en vriendelijkheid uitstralen.
Helaas zijn we op geen enkel onderdeel in de prijzen gevallen dit jaar. Gelukkig ging de schietwedstrijd beter.
Het zestal bestaat uit de volgende schutters:
Leo Claassens
Davy v Geffen
Jan Rievers
Mark Gerits
Bart Ermers
Jan Gielen
Parapluman is Peter Relouw
Buksmeester is Math Thuijls
Bij het inschieten sneuvelden er al veel schutterijen. Maar 53 schutterijen van de 142 kwalificeerden zich voor de kavelronden. Na de eerste kavelronde waren dit er nog maar 35 verenigingen. Nog 2 kavelronden verder werd de wedstrijd met nog 25 schutterijen in de strijd gestaakt.
Gelukkig waren wij nog in de strijd voor D’n UM. Aankomende zaterdag gaan we weer terug naar Sevenum om verder te kavelen.
Er nemen nog 2 schutterijen deel uit België, 5 uit Noord-Limburg, 8 uit Midden-Limburg, 9 uit Zuid-Limburg en 1 schutterij uit Noord-Brabant.

25 juni – Kinjer OLS Sevenum
Wauw wat kunnen we terug blikken op een zeer geslaagd Kinjer OLS.De kinderschutterij liep er top bij. De Yell heeft heel Sevenum gehoord. Ondanks het warme weer wisten ze allemaal het hoofd koel te houden dankzij de aanpassingen, extra waterpunten en een heus waterpark.De 6 schuttertjes hebben hun best gedaan met schieten, de eerste ronde waren de spanningen “de baas”, maar tijdens de 2e schietronde werd er maar 1 bölleke gemist.De eerste prijs voor beste vaandeldrager was voor Sam!In de bus naar Grubbenvorst kregen alle kinderen nog een eigen dikke medaille als aandenken! Het was een TOP dag met rode toetjes, emoties, blije enthousiaste koppies maar ook trotse ouders en leden van de schutterij!Een aantal personen hebben al bij elkaar gezeten om te kijken hoe hier een vervolg aan gegeven kan worden.

23 juni – 2e Bondsfeest Grashoek
Het 2e bondsfeest van dit seizoen werd georganiseerd door onze schuttersvrienden van Urbanus – Grashoek. Na het officiële ontvangst door het gemeentebestuur, was het tijd voor de optocht.Ondanks het warme weer waren we met een mooie grote groep en hebben we ons wederom vol trots gepresenteerd.De optocht verliep goed, met aardig wat publiek die ons voorzagen van water tijdens de optocht en regelmatig lopen door schaduwrijke wegen, was het met een regelmatig windje gelukkig goed te lopen.Terug op het terrein waren de nevenwedstrijden voor ons Koningspaar en de Marketensters.Tijdens de optocht en de nevenwedstrijden wisten we de volgende prijzen te behalen:
1e – Beste defilé
1e – Beste houding
1e – Mooiste koningspaar
1e – Mooiste Koningin
2e – Beste marketenstergroep

Tijdens het schieten behaalde we de volgende prijzen:
A klasse – wegens de invallende duisternis werd om 20.30u gestopt met Kavelen. Ze kavelende voor de 4 of 5e plaats.
B klasse – 2e plaats.
C klasse – 4e plaats.

Zondag 26 mei – 1e bondsfeest
Schutterij St Urbanus uit Belfeld nodigde ons uit om deel te nemen aan het 1e bondsfeest van dit seizoen.
13.00u nam de inspectie plaats en aansluitend kon de optocht vertrekken, St Jan loopt dit seizoen als 11e in de optocht. We hebben de optocht gelopen met een mooie grote groep!
Traditioneel werd er tijdens het eerste bondsfeest geschoten voor de bondskoning. Hier deed onze koning John Alberts, uiteraard ook aan mee. Na een aantal Schietrondes werd de bondsvogel eraf geschoten, door de Koning van de Bussen schutten uit Neer. Wij feliciteren “Wessel Landzaat” met de titel ‘Bondskoning’ van de schuttersbond Juliana.
Aansluitend werden de schiet- en nevenwedstrijden gehouden, de resultaten mogen er wezen!

Uitslagen schietwedstrijden
1e A zestal
1e B zestal
2e C zestal

Uitslagen optocht en wedstrijden gehouden op het terrein.
1e beste houding
1e mooiste geheel
1e mooiste koningspaar
1e beste vaandeldrager
1e beste sappeurs
1e mooiste marketentsters
2e beste commandant
2e beste bordjes drager
3e beste defilé
3e mooiste koningin

Al deze prachtige resultaten bij elkaar was uiteindelijk dus voldoende om deze EREPRIJS te behalen. Een uniek resultaat waar de schutten van St. Jan uit Grubbenvorst dan ook heel trots op zijn!