Jaaroverzicht 2016

Jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2019

Jaaroverzicht 2019 Zaterdag 24 augustus - dorps- en verenigingsschieten.Het dorps- & verenigingsschieten bestaat uit een drietal-schietwedstrijd voor diegene, vanaf 15 jaar, die met de zware buks wilde schieten. Iedereen uit Grubbenvorst en omstreken kon hieraan...

Lees meer
Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018

Jaaroverzicht 2018 29 december - Laatste clubavond van het jaar 2018Bart en Robbie hebben samen he initiatief genomen om er een gezellige laatste clubavond van te maken. Bij binnenkomst stond de champagne klaar. Het biljart was (bijna) warm en de ballonnen hingen al...

Lees meer
Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzicht 2017

Jaaroverzicht 2017 30 december “jaren 90”pre silvester party @ de Schutterswei. Ingezonden terugbllik: Wervelende silvesterparty op de schutterswei op 30 december 2017. Bij binnenkomst werd het al gauw duidelijk dat de avond in de jaren 90 stijl zou zijn. Als...

Lees meer
Jaaroverzicht 2015

Jaaroverzicht 2015

Jaaroverzicht 2015 Wintercompetitie De winter competitie zit er weer op. Van alle schutters die met het winterkampioenschap meededen konden er uiteindelijk 11 schutters aan de kaveling deel nemen. Vorige week zondagmorgen ging het heel snel, het weer was niet best en...

Lees meer

Finale wintercompetitie 2016

Afgelopen zondag 6 maart was er dan de finale van de wintercompetitie 2016. Er waren nog 7 schutters over die het benodigde aantal punten hadden geschoten in januari en februari om aan de kaveling deel te mogen nemen. In de eerste 2 rondes van 5 punten op de “dikke” bolletjes waren er al 2 afvallers, waardoor er nog 5 personen over waren voor de finale op de “kleine” punten, en die dus ook allemaal in de prijzen zouden vallen.
De eerste ronde op de kleine punten werd er door Jos v/d Bercken en Hay Verhaagh een punt gemist. Omdat zij precies hetzelfde punt hadden gemist hebben zij op het einde nog een paar rondes gekaveld zonder misser en uiteindelijk besloten allebei een gedeelde 4de plaats te behalen.
De volgende ronde werd er door de overige 3 schutters niet gemist, maar een ronde verder liet Ger Versleijen een puntje staan en behaalde hij de 3de plaats. De 2 overgebleven schutters schoten de volgende ronde hun 5 punten weer feilloos naar beneden. De volgende Kavelronde viel uiteindelijk al de beslissing. Jan Rootbeen schoot het 5 schot mis en behaalde dus de 2 plaats, terwijl Jan Gielen weer alle punten raak schoot en hij zich dus voor het 2 jaar op rij WINNAAR mag noemen van de wintercompetitie. Jan, PROFICAT !!
Met deze finale kwam er dan ook weer een einde aan de wintercompetitie 2016 en hopelijk is een volgende keer de deelname weer iets groter dan afgelopen editie het geval was.

Michel Hendrix Cup

Zondag 17 april werd er samen met onze gast schutterijen geschoten voor de Michel Hendrix trofee. Er werd deelgenomen door 10 verenigingen met in totaal 17 zestallen.
Onder een voorzichtig voorjaarszonnetje is het gelukkig droog gebleven en kon er een mooie wedstrijd geschoten worden. Rond de klok van 17.30u was de winnaar bekend en konden de prijzen uitgereikt worden door de voorzitter van Schutterij St. Jan, Peter Relouw en wapenmaker Michel Hendrix samen met zijn partner Silvie Kempen

De uitslagen zijn als volgt:plaats :
1ste plaatsSt Lucie uit Nederweert-Eind
2de plaats: St. Barbara uit Leveroy
3de plaats: St Urbanus uit Maasniel
4de plaats: St. Sebastianus uit Herkenbosch
5de plaats: St. Jozefgilde uit Lommel

Alle leden en hun partners bedankt voor de medewerking en inzet. Dankzij alle hulp werd het een mooie schietwedstrijd.

Zaterdag 30 april exercitie en onderlinge 3-tal wedstrijd

Met een goede opkomst werd er geoefend in exerceren. Onze commandant wist de gelederen weer straf in de pas te krijgen als voorbereiding op de komende bondsfeesten.
We verwachten voor het volgende oefenmoment van exercitie weer een grote opkomst van alle geüniformeerde leden. Deze zal plaatsvinden op 21 mei om 19.00 uur op de Schutterswei.
Aansluitend werd er door 7 zestallen 2 rondes geschoten op grote bolletjes, met maar 1 afvallend 3-tal. Helaas door de invallende duisternis moest de wedstrijd al vroegtijdig gestaakt worden. Aansluitend werd er nog gezellig nagepraat onder het genot van een drankje.
Aanstaande zaterdag zal er doorgeschoten worden op kleine bolletjes. Uiteraard is iedereen welkom om mee te komen schieten. 19.00u aanvang.

Zondag 12 juni bondsfeest te Venlo

Voor het 2 bondsfeest waren we te gast bij de schutterij van het Akkermansgilde te Venlo.
Na een flinke regenbui werd de inspectie gehouden en konden we aansluitend een droge optocht lopen door het centrum en tussen het winkelende publiek van Venlo. Het Defilé liep dwars over het stadhuisplein.
Op het schietterrein aan de Groote Heide werd door het A-B-D zestal helaas door teveel missers buiten de prijzen geschoten.
Het C zestal behaalde samen met Beringen een gedeelde 1 plaats.
Tijdens de optocht en de nevenwedstrijden behaalde we de volgende prijzen:
1ste prijs mooiste geheel
1ste prijs mooiste koning
3de prijs beste defilé
2de prijs beste sappeurs
1ste prijs mooiste marketentsters
3ste prijs beste houding
2de prijs tamboers
3de prijs beste vaandeldrager

Het bestuur wil iedereen bedanken voor de grote opkomst. Dat zorgde voor een mooie grote groep!

Vrijdag 17 juni – kinderraad op bezoek

Prins Dion en Prinses Mirthe hebben een bezoek gebracht aan Schutterij St. Jan. Ze waren vergezeld door het hele gezelschap van de kinderraad en enkele ouders.
Na ontvangst door enkele (bestuurs)leden heeft voorzitter Peter Relouw een inleidend praatje gehouden over het ontstaan van de schutterij en uitleg over wie we zijn en wat we doen. Daarna was het aan de kinderen om met de windbuks te schieten en zo te strijden naar de nieuwe koning (in) van de kinderraad. Na een flinke portie friet met snacks, was het aan Sanne Dirkx om de vogel naar beneden te schieten.
Daarna hebben enkele ouders nog een wedstrijd rondje geschoten om te proeven aan de sfeer van het windbuks schieten.
Het was een gezellige avond voor iedereen.

De kinderraad en ouders bedanken Schutterij St. Jan voor het aanbieden van deze gezellige avond!

Lindeboomcup 2016

Afgelopen zaterdag hebben de 12 schutters weer deelgenomen aan de schietwedstrijd om de Lindeboom cup bij St. Nicolaas te Meijel. Nadat we eerst de regenbuien afgewacht hebben konden we rond de klok van 17.15 uur eindelijk beginnen met schieten. De resultaten waren goed, alleen in de 2e schietronde hadden we helaas 2 missers waardoor we net buiten de prijzen vielen. De wedstrijd werd gewonnen door de Bussen Schutten uit Neer en volgend jaar zal deze wedstrijd georganiseerd worden bij st. Antonius in Tegelen.

26 juni Finale SCNL te Beringe

Afgelopen zondag was de finale van de SCNL competitie 2016. I.v.m. de kermis waren we met minder schutters dan normaal en hebben we maar met 2 zestallen deelgenomen deze keer. Ook deze dag lieten de weergoden ons alweer in de steek en moesten we tussen de hoosbuien door onze rondes schieten. De resultaten waren deze middag niet goed en zullen we dan ook maar snel vergeten. Het A zestal had 4 missers en het B zestal liet in totaal zelfs 10 punten staan. We zullen maar hopen dat een slechte generale een goed eindresultaat oplevert, dus op naar het OLS 2016 te Maasmechelen.

Dinsdag middag 28 juni, zijn Rik en Reni trotse ouders geworden van hun lieve dochtertje Ymke.
Wij wensen de kersverse ouders heel veel geluk samen met z’n drietjes.

Zondag 3 juli OLS te Maasmechelen

Met een volle bus vertrokken we zondag 3 juli op weg naar het OLS, gehouden bij de schutterij SINT MONULPHUS & GONDULPHUS te Maasmechelen.
Bij aankomst bleek het terrein helaas geveld door de vele regen van de afgelopen periode. Ondanks de inzet van de organisatie en vele vrijwilligers was het mooie compacte terrein zeer drassig en modderig.
Rond de klok van 13.30 uur was het opstellen en werd er een mooie optocht gelopen met een grote hoeveelheid aan enthousiaste mensen langs de kant. Aansluitend hebben de sappeurs, het koningspaar en de marketensters deel genomen aan de nevenwedstrijden.
Om 16.45 uur was het de beurt aan ons zestal om de “bolkes” te gaan raken. Na zes jaar alleen op de geldprijzen te hebben geschoten mogen we vanaf dit jaar weer mee dingen naar de hoofdprijs, d’n UM.
Het zestal bestond uit de volgende schutters, genoemd op volgorde van schieten:

Shirley Thuijls – Jos v/d Bercken – Leo Claassens – Jan Rievers – Hay Verhaag & Jan Gielen.

Dit zestal werd bijgestaan door onze buksmeesters Ger Versleijen (fotograaf) en Mat Thuijls.
Helaas werd er tijdens het korpsschieten gemist en hield het schieten voor ons op.
Het feest ging echter nog door in de feest- bier- en buiten tenten. Om 20.30 uur vertrok de bus weer richting Grubbenvorst. In de bus werd nog doorgevierd om de andere prijzen die we toch wisten te behalen.
1ste plaats voor de beste Vaandeldrager (Mat Thuijls)
Gedeelde 1ste plaats, na loting 2de, voor de mooiste marketenster groep. (Carin Alberts – Karen Nijsen – Suus Versleijen – Monique Gerits)
3de plaats plaats voor de beste bordjes drager (Mika Gerits)
Proficiat met deze mooie prijzen!

24 juli 3de Bondsfeest te Kessel

Zondag 24 juli was het zover, het 3de en tevens laatste bondsfeest. Dit werd gehouden in Kessel.
Het was een mooie optocht met een enthousiast publiek. Iedereen heeft zijn best gedaan. Helaas dacht de jury daar anders over en vielen we niet in de dagprijzen tijdens de optocht.
Over het hele seizoen gezien behaalde we totaal een 2de plaatst voor het mooiste geheel.
Individueel werden de volgende dagprijzen behaald:
2de plaats voor de beste vaandeldrager (Math Thuijls)
3de plaats voor de beste commandant (Cees van den Brink)
2de plaats voor de mooiste marketenster groep
Totaal prijzen over het hele seizoen waren:
1ste plaats voor de mooiste marketenster groep
2de plaats voor de beste sappeurs
Met goede moed werd er begonnen aan het schieten. Al snel volgden de missers en vielen we buiten de prijzen met het A en B zestal. Het C zestal mocht echter nog kavelen voor de 4de en 5de plaats. Uiteindelijk werd een 5de plaats behaald. En was het ondanks de tegenvallende resultaten een gezellig bondsfeest.

55+ schieten te Maasniel

Al enkele jaren gaan onze 55 plussers naar Maasniel om er deel te nemen aan een 3 tallen wedstrijd waar de gezelligheid zeer hoog in t vaandel staat. We vertrokken met 15 personen waarvan 8 goed gemotiveerde schutters
De weergoden waren ons ook goed gezind . Een enkel klein regenbuitje beetje bewolking en met redelijk wat zonneschijn was het heel goed vertoeven onder de parasol waar de bediening ons heel goed verzorgde met de gewenste drankjes
Er werd door 19 schutterijen deelgenomen die samen 186 kaarten kochten en waarvan er 108 begonnen aan de kaveling
St Jan kocht 10 kaarten en ging met 7 kaarten afkavelen.
Na de 6e kavelronde zaten er nog 33 kaarten in de strijd en omdat het te donker was om te schieten moest het prijzengeld verdeeld worden en hadden de schutten van St Jan met nog 5 kaarten over het beste geschoten van allemaal
Soms kunnen de jonkies nog een voorbeeld nemen aan de oudjes.
Moe maar voldaan keerde de schutters en aanhang om 22 uur weer met de taxi huiswaarts.
Dame en heren proficiat!

Wapenmakerij Hendrix wint Horster “ondernemersprijs 2016”

In Horst zijn Michel Hendrix en Silvie Kempen de winnaars geworden van de Ondernemersprijs Horst aan de Maas 2016.
Met het bedrijf Wapenmakerij Hendrix uit Lottum. De prijs werd ze overhandigd door burgemeester Kees van Rooij.
Wij feliciteren Michel en Silvie met het winnen van deze mooie en terechte prijs!

Sinterklaasavond zaterdag 26 november

Er waren heel wat kinderen samen met hun ouders, opa’s en oma’s naar de Schutterij gekomen. Vol verwachting werd er gewacht op de komst van Sinterklaas en zijn 2 Pieten. De kinderen konden ondertussen kleuren/knutselen en DJ Dion zorgde voor een gezellig sinterklaas muziekje. Voor de ouders was er koffie met wat lekkers. Het wachten werd beloond. Alle kinderen zongen uit volle borst om sinterklaas welkom te heten. Maar ojee de cadeaus waren kwijt, gelukkig werden de zakken met cadeaus gevonden in de drumkelder.
Daarna mochten ze allemaal even bij Sinterklaas komen en was er een cadeautje voor iedereen. Het was een gezellige avond en iedereen heeft ervan genoten.