OLS Kunstwerk

Schutterij St. Jan onthult kunstwerk “Grubbenvorst omarmt Oud Limburgs Schuttersfeest”

Zaterdag 10 maart werd in Grubbenvorst het kunstwerk “Grubbenvorst omarmt Oud Limburgs Schuttersfeest” onthuld. Het werk wordt door Schutterij St. Jan aan de Grubbenvorster gemeenschap aangeboden als dank voor en ter herinnering aan het Oud Limburgs Schuttersfeest 2010 in Grubbenvorst.

Het Oud Limburgs Schuttersfeest 2010 staat bij vele Grubbenvorstenaren nog helder in het geheugen gegrift. Na maanden van intensieve voorbereiding mocht Grubbenvorst tijdens het OLS en alle evenementen daaromheen als één grote familie vele duizenden schutters en andere gasten ontvangen, een belevenis om nooit te vergeten. Schutterij St. Jan had de sterke behoefte om haar dankbaarheid te laten blijken voor alle steun en medewerking die er destijds vanuit de Grubbenvorster gemeenschap ontvangen is en heeft dat gedaan door het laten vervaardigen van een zeer fraaie unieke stalen sculptuur.

De jonge talentvolle Helenaveense beeldend kunstenaar Dirk Verberne (Voor meer info zie: www.dirkverberne.nl) vervaardigde op ambachtelijke wijze een fantastische beeltenis waarin symbolisch wordt weergegeven hoe het OLS in 2010 door de Grubbenvorster gemeenschap ontvangen is.

Vier vaandels, die enerzijds de deelnemende schutterijen en anderzijds de identiteit van de Grubbenvorster gemeenschap symboliseren, omringen drie schuttersharken die figureren voor het Oud Limburgs Schuttersfeest. Op deze wijze wordt uitgebeeld op welk een sympathieke wijze de gemeenschap Grubbenvorst het OLS in 2010 in zich opgenomen heeft onder de titel “Grubbenvorst omarmt Oud Limburgs Schuttersfeest”.

De robuuste maar toch elegante sculptuur zal er aan bijdragen dat het Oud Limburgs Schuttersfeest 2010 nooit meer vergeten zal worden. De schutten van St. Jan hopen dat het werk bij u in de smaak zal vallen en dat bij het zien ervan uw gedachten weer even teruggaan naar die mooie zomer van 2010.